Zeewolde in beeld

Wonen in Zeewolde

Zelfs het jongste dorp van Nederland heeft zijn geschiedenis

“Zeewolde” verwijst naar het oerbos dat hier voor de jaartelling groeide en dat later door de zee is overspoeld. Deze naam was oorspronkelijk bestemd voor een (nooit gebouwd) dorp in de buurt van Lelystad. Het duikt weer op in de naamgevingscommissie voor Zuidelijk Flevoland en inspireerde commissielid Godfried Bomans tot namen als ‘Wolderwijd’ en ‘Nuldernauw’
Nog geen vijftig jaar geleden klotste hier nog water. Een dertig jaar terug was Zeewolde weiland, net ontgonnen, het domein van pionierende boeren. Tussen het water, de weiden en het bos is in korte tijd een dorp gebouwd en een gemeenschap ontstaan.

Zeewolde Zakelijk

De economische dynamiek in Zeewolde is hoog. Bedrijven werken onderling steeds meer samen en het aantal starters en doorstarters is groot. Door het innovatieve karakter draagt het Zeewoldens bedrijfsleven meer dan gemiddeld bij aan de economie van Flevoland.

Recreëren

Zeewolde ligt aan de randmeren midden in de bossen en straalt de sfeer van een vakantiedorp uit. En dat is het ook voor de vele recreanten en toeristen die Zeewolde inmiddels ontdekt hebben. De toeristen en recreanten komen af op de prachtige combinatie van water, strand, bossen en uitgestrekte polders.