Wolter Koops

Op 1 april 1961, meer dan 50 jaar geleden, werden de eerste fundamenten gelegd voor Wolter Koops Internationale Transporten. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid van eenmanstransportbedrijf tot een omvangrijk internationaal logistiek dienstverlener. Wolter en Hetty Koops zijn gestart in Zeist maar al snel verhuisde het bedrijf naar Soesterberg, direct gelegen naast het militaire vliegveld. In 1986 vestigt Wolter Koops zich in Zeewolde. Het begon met een Bedford uit het leger als eerste auto, maar al snel bleek dat deze te klein was en dat er meer auto’s nodig waren voor de werkzaamheden. 

Wolter Koops begon met nationale transporten en in de jaren zeventig startten ook de internationale cacaotransporten van Amsterdam naar Berlijn. Transporten hebben nu steeds meer een internationaal karakter gekregen.

Zeewolde

In 1986 verhuizen bedrijf en gezin Koops naar Zeewolde. Hier wordt Wolter Koops zijn visie ‘alles in eigen beheer’ goed doorgevoerd. Naast een opslagloods wordt ook een garage met doorsmeerput gebouwd en wordt een logistiek softwarepakket ontwikkeld. Inmiddels specialiseert Wolter Koops zich steeds meer in het temperatuur gecontroleerde groupagevervoer voor diverse opdrachtgevers.

De transportvloot neemt ook in omvang toe. Het bedrijf is aardig merkvast. Scania voert in die tijd de boventoon, gecombineerd met Schmitz opleggers en Thermoking koelunits. Een uniforme vloot met een herkenbare uitstraling, welke met zorg in eigen beheer wordt onderhouden.

De vier zonen gaan zich steeds meer richten op de managementtaken binnen de organisatie. Ieder legt zich toe op een bepaald aandachtsgebied en er wordt geïnvesteerd in warehousemanagement en een vrieshuis wordt gebouwd.

On the road in Europe

In 2004 wordt de Duitse vestiging, een logistiek centrum met warehouse in Osterweddingen, geopend. Het netwerk wordt naast Oost-Europa ook uitgebreid naar Engeland, Ierland en Frankrijk.

De strategie van Wolter Koops is het ontwikkelen van logistieke verdeelcentra, gelegen op strategisch gekozen locaties, in of in de nabijheid van het afzetgebied. In de loop der jaren zijn er ook vestigingen in Alzenau (Zuid-Duitsland) en Poznan (Polen) gekomen. Ook de spreiding van goederen is een strategische keuze. Wolter Koops vervoert niet alleen levensmiddelen, maar ook planten en bloemen.