Informatie voor ondernemers

Er zijn verschillende organisaties waar ondernemers terecht kunnen voor informatie en advies.

Ondernemersplein Kamer van Koophandel

Het Ondernemersplein is de centrale website van de overheid voor alle ondernemers in Nederland. Verschillende overheidsorganisaties werken samen om u te helpen bij het ondernemen. Zoals de Belastingdienst, KVK en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Samen informeren en adviseren zij u over wetten en regels, vergunningen, belastingzaken, subsidies, evenementen en meer. Op het Ondernemersplein vindt u al die informatie op één plek.

Zelfstandigenloket Flevoland

Het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF) is het samenwerkingsverband van de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde voor ondernemers die in Flevoland wonen.

Het ZLF is er voor startende ondernemers en ondernemers die in financieel zwaar weer zijn gekomen. Specialisten van het ZLF kijken samen met u naar de mogelijkheid voor het starten, doorgaan of gecontroleerd stoppen van uw bedrijf. Daarbij geven zij deskundig advies en bieden eventueel financiële ondersteuning.

Horizon

Horizon is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland. Horizon ondersteunt Flevolandse ondernemers die willen groeien. Als je als ondernemer persoonlijk wil groeien, op zoek bent naar financiering, hulp nodig hebt bij het zetten van de volgende groeistap of wanneer je internationale ambitie hebt, kun je terecht bij Horizon