Grondverkoop Zeewolde zette ook in 2021 door

De verkoop van bouwgrond op de industrieterreinen heeft zich ook in 2021 voortgezet. Op bedrijventerrein Horsterparc werd bijna 50.000 vierkante meter grond verkocht, zo meldt de gemeentelijke projectorganisatie Zeewolde Zakelijk. De kopers betreffen vooral bedrijven uit de regio, wat gunstig is voor de werkgelegenheid in Zeewolde.

Werkgelegenheid

Verantwoordelijk wethouder Egge Jan de Jonge stelt tevreden vast dat er op dit moment flink gebouwd wordt in Zeewolde: “Dat is het rechtstreekse resultaat van onze actieve acquisitie. Met name Horsterparc is in trek bij bedrijven in de regio. Deze nieuwe bedrijvigheid is goed voor de werkgelegenheid in Zeewolde. Bedrijven zoals bakkerijtoeleverancier Senior Bakels, dat afgelopen jaar van Weesp naar de Postkoets op Horsterparc verhuisde, bieden veel werk aan met name technici en productiemedewerkers. Ook groeibedrijf High-Clean aan de Eenspan, dat eveneens in 2021 nieuwbouw realiseerde, draagt bij aan de werkgelegenheid in Zeewolde.”

Aan de Tweespan is het innovatieve bedrijf Brouwer Flexibele Ruimtes uit Nijkerk inmiddels gestart met de bouw van een nieuwe fabricagevestiging, waar naast Brouwer ook zusterbedrijf Klein Units zal worden gevestigd. De beide bedrijven zijn al decennia toonaangevende specialisten in bouwplaatshuisvesting. Denk aan onderhoudsarme, duurzame, comfortabele schaftwagens en multi-inzetbare, flexibele standalone- en schakelunits. De verhuizing naar Horsterparc is nodig om een geheel nieuwe productielijn op te zetten voor de zogenaamde mass customization, wat het produceren op één productielijn voor meerdere markten mogelijk maakt. Om de groei te realiseren heeft Brouwer aangekondigd extra medewerkers aan te trekken. Met name is er vraag naar productiemedewerkers.

Meerdere bouwlocaties

Bij een rondgang over het moderne bedrijventerrein Horsterparc valt de grote bouwactiviteit op. Er wordt op meerdere plaatsen gebouwd. WallGroup/Proflags, dat in 2017 aan Tilbury een nieuw pand bouwde, is nu met fase één van een forse uitbreiding aan het naastgelegen Landauer bezig. En de nieuwkomers Lichtstudio XL en Visual Art & Design – beide uit Nijkerk – bouwen momenteel aan respectievelijk Cavalier en Wagonette. Tegenover Visual Art & Design legt Van Meerveld de laatste hand aan een fraai bedrijfsverzamelgebouw en breidt daarmee zijn areaal bedrijfsruimte voor kleine en startende ondernemingen op Horsterparc gestaag uit.