College B&W Zeewolde bedankt bedrijfsleven

Het college van Burgemeester en Wethouders van Zeewolde heeft op vrijdag 18 november een rondgang gemaakt langs verscheidene bedrijven in Zeewolde. Dat gebeurde in het kader van  de landelijke ‘Dag van de Ondernemer’ die door het college werd aangegrepen om het bedrijfsleven in Zeewolde eens goed in het zonnetje te zetten. 

Zeewolde Zakelijk van de gemeente Zeewolde heeft een video gemaakt om het Zeewolder bedrijfsleven te bedanken.

Aan de vooravond van deze bedrijfstour gaf de ambtelijke organisatie Zeewolde Zakelijk al de aftrap voor tijdens de ‘Avond van de Ondernemer’ in The Lux en sprak wethouder Helmut Hermans namens het college zijn waardering uit voor de inzet van het bedrijfsleven als economisch hart van onze gemeenschap. “Jullie zorgen onder meer voor werkgelegenheid en verbinding en daar spreken wij onze welgemeende dank voor uit”, zei hij voor een goed gevulde zaal ondernemers. De veelal leden van de Bedrijfskring Zeewolde en de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde waren in groten getale op de avond afgekomen wegens de presentatie van de finalisten van de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2023.  

Bewondering

De gemeente telt inmiddels 2850 bij de Kamer van Koophandel ingeschreven bedrijven. Zij zorgen voor maar liefst 12.730 banen en dragen flink bij aan de economische groei van het dorp, die ondanks corona in 2021 met 6% groeide. Het college van B&W bewondert het Zeewolder bedrijven daarom en met name wegens de gedrevenheid en het verwezenlijken van doelen door risico te durven nemen.

Slagroomtaart

Op vrijdag bezochten de burgemeester en de wethouders tezamen een achttal bedrijven die symbool staan voor het actieve bedrijfsleven in Zeewolde. Wethouder Winnie Prins beet vrijdagmorgen vroeg het spits af. Zij overhandigde André Ceelen van kunstgrasproducent CSC Sport Ceelen een flinke slagroomtaart als blijk van waardering. Wethouder Hermans bracht vervolgens een bezoek aan het jonge bedrijf High Clean dat internationale furore maakt professionele telescopische witborstels voor de schoonmaakbranche. De vinding van de gebroeders Mijnten slaat enorm aan, vooral als hulpmiddel voor de reiniging van zonnepanelen. Wethouder Ernst Bron bezocht vervolgens Aannemingsbedrijf BeZee, de specialist in grond-, water- en wegenbouw dat met een professioneel team landelijk aan het werk is langs lokale en provinciale wegen, op akkers voor slootonderhoud en langs fietspaden. Stichting De Basisz mocht zich verheugen op een bezoek van wethouder Erik van de Beld. Alleskunner Martine Kruider nam de taart in ontvangst, waarna het personeel van de kringloopwinkel en het leer-werk en trainingscentrum het zich goed liet smaken. Burgemeester Gerrit Jan Gorter toog met de taart naar het internationaal vermaarde ACE Pharmaceuticals, dat zich al ruim 30 jaar en met 180 medewerkers geneesmiddelen levert in binnen- en buitenland.

Video

De leden van B&W brachten voorts bezoeken aan het logistieke bedrijf Wolter Koops, biologisch landbouwbedrijf Biobrass en Hobby Time van Agnes van Soelen. Medewerkers van Zeewolde Zakelijk brachten in de loop van de dag taarten bij het groenteteeltbedrijf van de gebroeders Herbert, de WallGroup specialist in wanddecoratie, Elle Damesmode en Bakker Jan Prins. Bakkerij De Toren, die de speciale slagroomtaarten had gemaakt, kreeg een fraaie bos bloemen. Deze bedrijven werden bedankt voor hun deelname aan de video​​​​​​​ die de gemeente heeft gemaakt om het Zeewolder bedrijfsleven te bedanken.